Odkudpak se berou jablka, z nichž je vynikající mošt, který pravidelně pijeme na Jablkobraní? Odpověď jsme hledali a našli na školní zahradě, kde letošní setkání s rodiči a přáteli školy začalo. Škola zde představila tři aktuálně probíhající projekty, které mají tyto společné cíle:

  • změnit školní zahradu k lepšímu a maximálně ji využívat
  • umožnit našim žákům spolurozhodovat a spoluvytvářet – aby sami žáci vymýšleli, plánovali, navrhovali, budovali, realizovali a pečovali…
    Projekt Komunitní zahrada otevírá pozemek i pro mimoškolní aktivity a nabízí spolupráci Rodinnému centru Ferda. Projekt Jedlá zahrada má za cíl zvýšit pestrost plodů. Ekotým doplňuje tyto dva projekty vybudováním jezírka a nutného zázemí – kadibudky.
    Po prohlídce školní zahrady jsme se přesunuli do školy, kde děti čekaly tradiční dílničky. Letos si mohly namalovat stromečky – stojánky, zdobit pytlíčky obtisky listů, upéct si malý jablečný štrůdl a také vyrobit si skládací kostku s fotkami Svitávky.
    Letošní deváťáci obsluhovali v kavárně, kde se sešlo mnoho vynikajících koláčů, štrůdlů, zákusků a jiných dobrot. Vše se zapíjelo nejen kávou a čajem, ale i moštem z naší zahrady.
    Děkujeme všem, kteří do kavárny přinesli svůj příspěvek – prodejem se vydělalo 4.030, – Kč, které pomohou realizovat změny na naší krásné školní zahradě!
    J. Skřičková
Kategorie: Aktuality

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *